Oud-Hollandse runderrassen leveren het meest smakelijke rundvlees. Dat bleek deze week tijdens een wedstrijd van NieuwVers. Vlees van een lakenvelder en een MRIJ rund smaakte het lekkerst.

NieuwVers is opgericht door Urgenda en Foodlog, en verbindt producenten die voorop lopen met consumenten die het anders willen.

Felix Wilbrink van De Telegraaf, Jeroen Thijssen van Trouw, Johan van Uden (door de KNSV officieel verkozen tot de Beste Slager van Nederland) en Florine Boucher (culinair schrijfster, ex-NRC) beoordeelden het vlees van bijna 20 inzenders.

Uit de 21 inzendingen koos de smaakjury er vier die in deze volgorde met stip bovenaan stonden:

1. Lakenvelder (stichting lakenvelder vlees)

2. MRIJ uit keten Oud-Hollands ras (Stichting Natuurboeren uit de Buurt)

3. Galloway van Free Nature

4. Wagyu van Het Koeienhuis

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de wedstrijd