Er was veel belangstelling voor de hengstenkeuring van Vereniging Het Groninger Paard afgelopen zaterdag in Dronten. Een hoogtepunt was het optreden van de Groninger Paarden Carrousel
De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement in het teken van de fokkerij en de veelzijdigheid van het Groninger paard. Gedeputeerde Gijsberts van de provincie Flevoland huldigde kampioenshengst Macho Polo.

Op de Flevomanege beoordeelde een keuringscommissie Groninger stamboekhengsten voor de fokkerij. ,,De hengsten lieten zich super zien en stonden er prachtig voor”, aldus inspecteur Sjoertje Hakvoort. ,,De eer van het kampioenschap ging naar Macho Polo (v. Gerlinus), een elegante, werkwillige hengst met een diepe, Groninger uitstraling”. De hengst maakte bovendien indruk in een schitterende kur op muziek met amazone Aafke Sinnige-Brinkman uit Appelscha (FR). De vele toeschouwers beloonden Macho Polo met de publieksprijs. Gedeputeerde Bert Gijsberts van de provincie Flevoland huldigde de dubbel kampioen.
Een ander hoogtepunt was het optreden van de Groninger Paarden Carrousel, die met 10 paarden tegelijk een prachtige show wist neer te zetten.