Droomt u er ook wel eens van om uw eigen kaasjes, yoghurt of kwark te maken? Geef u dan op voor de meesterklas traditioneel verzuivelen, verzorgd door de in ‘kazenland’ alom geprezen Doetie Trinks, die onder de naam Doetie’s geiten de heerlijkste geitenkaasjes van haar Toggenburgers op de markt brengt. Tijdens de 3-daagse meesterklas waarin zowel met koeienmelk als met geitenmelk wordt gewerkt, leert u hoe u yoghurt, kwark, slagroom, zure room, boter, karnemelk, zacht kaas, witschimmel kaas, brie, roodflora en blauwschimmel en half harde kaas maakt. De meesterklas is geschikt voor iedereen die op traditionele en ambachtelijke wijze zuivel en/of kaas wil maken. U krijgt kefir korrel en stemsel mee naar huis, dus u kunt thuis meteen aan de slag!

Deze inspirerende, 3-daagse meesterklas die op 13, 14 en 15 mei in het Friese Jubbega plaatsvindt, kost € 795,-, maar abonnees van Boerenvee betalen slechts € 695,- (prijzen zijn exclusief btw). Uiteraard inclusief koffie/thee en een goed verzorgde lunch met (h)eerlijke producten, grotendeels van eigen boerderij. Exclusief overnachting (hiervoor heeft Doetie een aantal leuke suggesties).

Vol = vol! Meer informatie of opgeven? Doetie.trinks@gmail.com

In mei 2017 bracht Boerenvee een bezoekje aan Doetie en haar Toggenburgers. Dit artikel is op Boerenvee.nl terug te lezen! (Boerenvee nummer 3, jaargang 2017).