Tijdens de hengstenkeuring van Vereniging Het Groninger Paard in Laag-Soeren (Gld.) gaf de jury aan twee driejarige hengsten groen licht om het goedkeuringstraject in te gaan. Het gaat om Bram (v. Beno) en Macho Polo (v. Gerlinus).

,,Dat is goed nieuws voor de fokkerij van het zeldzame Groninger paard”, concludeert bestuurslid Rozemarijn van den Berg. ,,Deze twee driejarige hengsten moeten nu nog laten zien dat ze ook aan de veterinaire eisen voldoen. Alleen gezonde hengsten mogen dekken voor het stamboek van Vereniging Het Groninger Paard. ”

Er waren ook eerder goedgekeurde Groninger hengsten te zien tijdens de keuringsdag. Landos af Hvarre, Onno-S, Mats en Erik-T showden zich voor het publiek. De hengst Landos af Hvarre wist net als vorig jaar het kampioenschap in de wacht te slepen. “Er waren nogal wat oudere hengsten en hun eigenaren niet aanwezig”, zegt Harm Migchels, inspecteur van Vereniging Het Groninger Paard. “Dat was niet alleen jammer voor het publiek, maar ook voor de fokkers, want van die zijde was juist veel belangstelling.”