Voor onze cursus schaapherder in 2016 zijn nog enkele plekken vrij, meldt initiatiefnemer Greeb Abbink.

,,Ook als je geen schaapherder wil worden. Want deze cursus is namelijk zeer geschikt om meer kennis op te doen over het houden en verzorgen van schapen.”
De opleiding, georganiseerd door de ‘Schapenhoeve’ in Eibergen, bestaat uit ca. 8 theorie dagen en 8 praktijkdagen en mogelijk extra excursies. (wijzigingen onder voorbehoud) Tijdens de praktijkdagen leert de cursist o.a. het werken met een hond, scheren, bekappen, oormerken aanbrengen, helpen bij geboortes, ontwormen en toepassen van medische handelingen en vooral het inzicht krijgen in begrazing, het terrein beoordelen en een begrazingsplan kunnen maken. Ook zullen er een aantal excursies zijn naar reeds bestaande projecten.

Het cursusgeld van deze opleiding bedraagt 1250,00 euro voor alle dagen en is inclusief lunch op de theoriedagen, uitgebreid lesmateriaal dat via de mail in pdf formaat wordt toegezonden, het boek ‘gezonde schapen’ van Piet Vellema, het nieuwste boek van Drs. Frank Glorie, een speciale ‘vanghaak’ en een Cd-rom met filmpjes en foto’s over het hoeden, ziekten en verlossingen. Deze opleiding is niet officieel erkend en er wordt geen examen afgenomen. Het is een brede basis omtrent het beroep schaapherder/natuurbeheerder met schapen maar ook bijzonder leerzaam voor de beginnende schapenhouder. Aan het eind ontvangen de cursisten een diploma.

Meer informatie: www.schapenhoeve.nl