Met het 135-jarig bestaan van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek als aanleiding en het gedicht It Faderpaard van Tsjêbbe Hettinga als inspiratiebron, maakt regisseur Jos Thie Faderpaard. Het muziektheaterstuk met het Friese paard in de hoofdrol, wordt op vrijdagavond 10 januari in WTC Expo te Leeuwarden opgevoerd tijdens de KFPS Hengstenkeuring 2014.

In de theatershow kun je traditionele paardensportonderdelen als voltige, dressuur, trick riding en aanspanning zien, gecombineerd met poëzie, theater en muziek. Het gedicht ‘It Faderpaard’ van Tsjêbbe Hettinga is voor regisseur Jos Thie van grote inspiratie. Meer dan honderd Friese paarden demonstreren hun kunsten. Ze zijn getraind door ervaren paardentrainers. Het Franse gezelschap Théâtre du Centaure maakt met theater, poëzie, filmprojecties en acteurs te paard een droomwereld met het dier als centraal personage.

Het theaterstuk is op donderdagavond 9 en vrijdagavond 10 januari in het WTC Expo in Leeuwarden te zien tijdens de KFPS Hengstenkeuring 2014. De muzikale samenstelling is in handen van zangeres en liedjesschrijver Nynke Laverman en componist Sytze Pruiksma.