Directeur-Generaal (DG) Agro mr. dr. J.P. Hoogeveen van het ministerie van Economische Zaken nam deze week in Den Haag het jubileum magazine van Vereniging Het Groninger Paard in ontvangst.

Al 30 jaar stimuleert deze vereniging de fokkerij van het Groninger paard en vinden er keuringen en activiteiten plaats. Het Groninger paard is een veelzijdig maar zeldzaam ras, waarvoor ook het ministerie verantwoordelijkheid draagt.

Doordat boeren trekkers gingen gebruiken en er voor de paardensport lichte rijpaarden werden gefokt, waren er in de jaren ’80 nog maar weinig Groninger paarden over. Dankzij jarenlange inzet van Vereniging Het Groninger Paard is er nu sprake van een fokkerij met toekomstperspectief. Het Groninger paard is een braaf en veelzijdig paard, waar iedereen plezier van kan hebben. Dat is de boodschap van het jubileum magazine, dat de vereniging ter ere van haar 30-jarig jubileum uitgaf. Een aantal bestuursleden overhandigde een exemplaar aan DG Hoogeveen. “We zijn er trots op dat we zo’n paard hebben van Nederlandse bodem”, zegt Hoogeveen. “Dat willen we voor de toekomst behouden”.