Vier professionele imkers slaan de handen ineen en zijn gestart met de Nederlandse Bestuivingscoöperatie.

De coöperatie heeft de ambitie partner te zijn voor tuinders op het gebied van bestuiving. Kwaliteit, zekerheid en continuïteit staan hierbij voorop: tuinders die in zee gaan met de Nederlandse Bestuivingscoöperatie mogen rekenen op hoogwaardige dienstverlening bij de bestuiving van hun teelten.

Met de ondertekening van een intentieverklaring zijn bijenhouders Marcus Mesu, Bert Brakkee, Jeroen Evers en Robert Schuurmans van start gegaan met hun samenwerking. Dit initiatief is voortgekomen uit het project Verdienen met Bijen, een ZLTO-project in samenwerking met de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging). Tuinders kunnen de Nederlandse Bestuivingscoöperatie al inschakelen. Zij is te bereiken via info@nbc-bestuiving.nl.

Kwaliteit, zekerheid en continuïteit

Tuinders hebben een groot belang bij goede bestuiving. Deze heeft direct invloed op kwaliteit en kwantiteit van de oogst. Een uitgekiende bestuiving leidt tot betere opbrengsten. De imkers van de Nederlandse Bestuivingscoöperatie zorgen er voor dat hun bijenvolken in uitstekende conditie verkeren om er zeker van te zijn dat de bestuiving van hoge kwaliteit is. Zij stemmen nauwkeurig af met de tuinder, zodat de juiste bijenvolken op het juiste moment worden ingezet. De vier bijenhouders zijn ook ‘bestuivingsadviseurs’, met een uitstekende kennis van de bloembiologie voor de verschillende teelten.

bron: ZLTO