De Dag van het Schaap op zaterdag 31 mei in Ermelo trok duizenden bezoekers. Het stralende weer droeg bij aan een geslaagd evenement.

Bij de Dag van het Schaap draait alles om schapen. Nou ja, bijna alles. Dit keer waren er ook honderden geiten bij het evenement aanwezig.

De Dag van het Schaap is een tweejaarlijks evenement. De voorlaatste keer was echter drie jaar geleden. Vanwege een grootschalige verbouwing bij het hippisch centrum in Ermelo, de lokatie van het evenement, is de Dag van het Schaap een jaar uitgesteld.

Dit jaar werd de schade meer dan ingehaald: meer dan 300 stands, allerlei demonstraties, wedstrijden en keuringen en veel, heel veel schapen in alle soorten en maten. Het prachtige nieuwe centrum van de KNHS in Ermelo met de verschillende grote hallen en een enorm buitenterrein biedt een prachtige accomodatie voor dit grote landelijke element.

Bij de verkiezing van het mooiste schaap van Nederland kwam ooi 931 van Ab Teunissen als beste uit de bus gekomen. Juryvoorzitter Henk Slaghuis wees de vierjarige ooi aan in een finale waaraan tien schapen deelnamen.

Kijk voor een mooie fotoreportage van Boerenvee-medewerker Hans Krudde op putten.allesvan.nl